Opening Pinkster tentoonstelling in de kerk van Odoorn

Op maandag 6 juni, 2e Pinksterdag, was de opening van de Pinkster tentoonstelling. De schilders gaven de tentoonstelling de naam: “verbindend licht”. Zonder het licht van de zon is het leven onmogelijk. Zonder het licht van mens tot mens wordt het leven ook erg zwaar. Daarom is het licht een mooie verbindende factor.

In samenwerking met bakker Joost begonnen we de dag met een lunch rond de klok van 12.00 uur. De lunch was op zich gratis voor iedereen. De mensen konden wel een vrijwillige bijdrage geven voor de Oekraïne. Deze bijdrage wordt direct besteed voor de broodnodige levensmiddelen, zoals babymelk, groenten in blik, meel, soep etc. Het was een mooi begin van de tentoonstelling.

Om 14.00 uur werd de tentoonstelling officieel geopend door Helene Westerik. We konden genieten van verhalen en muziek. Ook enkele schilders vertelden hun verhaal bij hun schilderijen. De middag werd door ongeveer 50 mensen bezocht. Een prachtig resultaat. De middag werd afgesloten met een kop thee of koffie met een browny. De mensen konden genieten van de mooie schilderijen, die door cursisten van Bertha de Lange en andere kunstenaars uit Odoorn en omgeving werden gemaakt. In alle schilderijen is het verbindende licht duidelijk te zien.  De tentoonstelling vloeit over in de zomertentoonstelling met hier en daar nieuwe werken.  Vanaf  zaterdag 11 juni zullen tevens de drukplaten van ds. Van Lunzen te zien zijn. Marchinus Elting heeft weer een mooie collectie gemaakt en nieuwe onderdelen kunnen toevoegen. De belangstelling voor deze expositie was vorig jaar zo groot, dat er dit jaar weer een nieuwe expositie hierover te zien is.

De openingstijden zijn: elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Naast het bezichtigen van de tentoonstelling kunt u ook een kaarsje branden voor de mensen in de Oekraïne.

De opbrengst van de vrijwillige bijdrage en de giften via de wijkkas kwamen samen op een mooi bedrag van € 439,61

Wilt u ook  een bijdrage doen voor de nood in de Oekraïne?

Stort dan uw bijdrage op: Wijkkas kerk Odoorn, bankrekening: NL 35 RABO 03 737 46 245. 

Allen heel hartelijk bedankt voor jullie steun.

Willem Mulder

E-mail: Willem Mulder

Tel: 06-48717475

Comments are closed.